torek, 23. avgust 2011

"WHERE THE WILD FRIENDS ARE"

Tole je za Milana. Milana Mandeljca. Milliama the Bold of Steinskega. Za Dumbledorja in Sivega vešča, za Tino Turner in Michaela Jacksona. Za dobrega prijatelja, ki ga nabolje opiše tale citat (hvala Andreja!): "I am free of all prejudices. I hate everyone equally." (W.C. Fields)

In ja, ljudje, layout bloga je Pink! Pink in matching. Go figure. Na začetku sem se tolažila s tem, da me najbrž vse skupaj spominja na barvo lubenice ... ker je zunaj pač peklensko vroče ... no, saj znate sami potegniti povezavo med enim in drugim. Potem pa še s tem, da se ta barva res lepo poda k Milanovim očem. 
Ampak, če povem po pravici, je bilo odločanje med neštetimi barvami res totalno travmatično (too many choices!) in mi je vzelo čisto preveč časa. Sploh zato, ker se je na koncu izkazalo, da je pink layout (s katerim sem "za šalo" začela) v bistvu res še najbolje izpade. No, res pa je tudi, da v mojem lajfu ni prav veliko roza barve, tako da je imelo morda prste vmes tudi moje nezavedno. Okej, okej - i admit it - monsters made me do it!
Ja, in tako je to, ko rečeš, da boš pisal blog o drugih ljudeh, potem pa nakladaš samo o sebi :P

Obstaja več razlogov, zakaj je Milan - pardon sir Millam - pravzaprav briljantna izbira za moj prvi zapis. Najočitnejši razlog je zagotovo ta, da je Milan šolski primer uglajenega ekscentričnega posebneža, ki mu lahko zavida marsikateri "quirky" filmski karakter. Za svoje dobro je peveč pameten (in glasen). Oh, and I've always wanted to - say that - Milan je fant, ki je preživel - srečanje s Hellen Mirren (ki je bila v bistvu Maggie Smith in disguise).
Je totalni fan Tine Turner, Michaela Jacksona in svoje Superbabice, pri kateri v Bohinju ponavadi preživlja svoje počitnice. Njegova shizofrena osebnost je tako logično razcepljena med današnjo "drama queen" osebnostjo (ki enkrat prevzame podobo Tine, drugič pa Jacksona - se razume) in včerajšnjim "zagamanim" bohinjskim hribovcem, ki nas žene navkreber in nas sili jesti pelin. Predvsem pa "his viscious highess" ne sme manjkati na nobenem žurčiču, saj je prava zakladnica zares obskurnih vicev, poleg tega pa nas vedno in posvod zalaga tudi z novimi epozodami of the "The Grandma Theory".


Ne vrjamete? Well then, look at the f****** picture! Mhm, i think so to :P

HVH (his viscious highess) Milliam the Bold of Stein


Med ostalimi razlogi lahko med drugim navedemo dejstvo, da je Sir Milliam already "almost famous". Tako - ni še čisto zares slaven - ampak je pa na dobri poti. Spoh, če prepričamo Žigo Virca, da začne snemati sequel Mr. Beana. Pred kratkim pa je njegovo veličanstvo odfrčalo na študijsko izmenjavo v US of A. Natančneje v Maryland. Kar je super, saj to pomeni, da ga zaradi tega zapisa nihče ne bo mogel (vsaj ne v živo that is) zafrkavati :P. In ker se zaradi, mislim, da se reče "forces of nature" nisem uspela še v tretje posloviti od njega naj bo to moj "uradni" hug & kiss & slap goodbye.
Ravnokar pa sem opazila, da se mi s tem izhodiščem ponuja tudi lepa možnost, da Milana prepričam v to, da o svojem rezidiranju v deželi koruze (tudi tiste popokane) prispeva kako svojo prigodo, zapakirano v zanimivo zgodbo in začinjeno z McMilan humorjem? Da bomo še malo internacionalni. In socialni. In da te ne bomo preveč pogrešali :)
Ah, pa da ne pozabim, lepo pozdravi Lorelai, Kirka in Miss Paddy, ko si že ravno v obljubljeni deželi ;)

And - YES - you are! :D
p.s. (bralci) sprejemam tudi predloge za naslednje "portrete" in slovnične popravke
p.p.s. (Milliam) lots of fun and watch your mouth over there! ;)


Cheers peoplez!5 komentarjev:

 1. No problem! ;) In komaj čakam naslednje objave ...

  OdgovoriIzbriši
 2. Je to izziv, draga moja Ana? Challenge accepted!!!:P

  OdgovoriIzbriši
 3. Torej, ura je skorajda pol desetih ponoči na TEJ strani zemeljske poloble. Tudi sam sem nekaj časa imel namen in seveda željo pisati blog, pa se bom odz(i)val kar tule:P Vsekakor Ana, all five thumbs up. Wait, that's not a thumb...

  Anyweez, z bolečim spoznanjem, da je res prav vse, kar je Ana zapisala, OK, ne bolečim, in OK ne spoznanjem, ampak ogledalom, ki ga nosim s seboj naj na tem mestu zapišem, da gre v bistvu še za nekaj likov,(I have many skills!!), vsak po svoje izgubljen v svetu nestanovitnih obrazov. Ampak očitno je ta nemogoča mešanica vseeno prodrla na prve strani blogov. Just had to write that, as it sounded very milliamesque.

  America, America...my dear Watson..., kaj neki naj o Ameriki zapišem? Čeprav sem morda tu šele nekaj dni, mi je že dolge 3 dni jasno, da večina stereotipov drži. (Pa precej manj stereoidov. Razen, če imajo drugačen vpliv.) Kateri to so, ne bom prav jasno zapisal, saj google translate sedaj opravi precej zahrbtno dobro delo, jaz pa tukaj potrebujem še kar nekaj poznanstev.

  Kakorkoli, če morda navržem le danajšnji utrinek kot materino dušico v čaj spokojnosti: Že zjutraj sva se v razmajanem a zvestem pick-upu s kolegico odpravila na bližnji konec rta, t.i. Point Lookout, kjer se polotok z mestom St' Mary's City tu v Marylandu prav idilčno zaključi. Nekoč vojaška postojanka krvave civilne vojne, danes zelo priljubljeno počivališče in kopališče, ki pa trenutno ne ponuja kakšnih večjih kopalnih užitkov, saj po njem plava cela vojna odprava meduz. Prav na tem polotoku so se tla prvič stresla. Majale so se skale. Oz skalice. Potresek. Prvi potresek v tem delu ZDA po mnogih desetletjih, kot sem izvedel kasneje. Oz. če skrajšam to burno stihijo narave na njihova poročila: According to the BRAKING NEWS:An earthquake with a preliminary magnitude of 5.9 struck near Washington, D.C. The Pentagon has been evacuated, CNN reports. "When the building began shaking rather violently, hundreds of people began streaming out," she said, because many people thought that the building was under attack.
  Ali kot sem to doživel jaz:

  According to a man down at a pier where I was at the time: It 'as the most sceaaaaary I felt all my l'ife. Beri z naglasom. Močnim naglasom.

  Nekateri pripisujejo ta potres trenju v zemlji. Spet drugi razlog za to vidijo v moji nervozi. Kaj pa vem. Zabava me.

  V vsakem primeru bom še kar nekaj časa 'rollin on the river', St' Mary's River that is, in ne rollin in the deep Adele way. I like her tho.

  Upam, da koga ne moti moja slonglešina. If it does, Ana je začela z njo. Če še vedno, walk away, Billie Jean, walk away. Or I'll go Ike on you.

  Anyways, I have much more to say, my dear commoners, but suffice it should. For now. We'll see.

  Soon.

  Modestly yours, Milliam.

  OdgovoriIzbriši
 4. Jaaaa!!! BLOG!!! Tko d bomo meli dve truly awesome stvari za brat. :D

  OdgovoriIzbriši