ponedeljek, 14. november 2011

FURRY WALL ! ! !


This is one of my favorite memories so far. It's warm. It's happy. And very, very FURRY. Sega slabo leto nazaj v predfilofestovsko in predvsem filofestovsko norišnico, when - not just one - but we all flew over the cuckoo's nest. Bili smo "Mad Maxi" v akciji. Kot nori smo pisali, prevajali, urejali, telefonarili, mejlali, tekali naokrog in kar je še podobnih reči. Na faksu smo bili 24/7. V ponedeljekih zjutraj smo bili tam še pred čistilko in v nedeljah smo ostajali do polnoči. In jedli smo pico. Za zajtrk, za kosilo in za večerjo. In prodaja kave je na svetovni ravni poskočila vsaj za 3 odstotne točke.
Dnevno nam je Filofest podtaknil tudi kak, dva ali tri "Jeffryeje", tako da so bili številni panični napadi in srčni zastoji neizbežni. And - let's not forget - "the best part about the Jeffrey is, that it goes away and then... then it comes back". Če ponazorim z enim - morda ne ravno najboljšim - ampak slikovitim primerom, gre vse skupaj nekako takole: Živiš na planetu Filofest. Pojma nimaš, kaj je to Twister. In potem ti el jefe reče da, če hočemo speljati ta festival, krvavo potrebujemo 5000 evrov dodatnih sredstev. Zato moraš čez tri dni zmagati na Twister turnirju. Prvi Jeffrey. Panika. Srčni zastoj. Dihaš. Vdih - izdih, vdih - izdih, vdih - izdih, vdih - izdih... in potem vzdih. In potem greš in se pozanimaš o tem, kaj je Twister. Preučiš pravila, sanjaš o Twisterju in se popolnoma posvetiš zmagi na turnirju. Okej. Ni panike. You are ready. In potem prideš na turnir in tam je Twister, ki ima samo rdeča in zelena polja, ti pa moraš dati levo roko na rumeno polje, sicer bo konec sveta. Now that's Jeffry's revenge.
In tako nekako nablojeni smo bili dan za dnem. Frikimiki nablojeni. In ko smo nazadnje cel Filofaks polepili s Filofest plakati (glej spodaj) smo izgubili še trdna tla pod nogami. Everything was MUuuuuuuuuuvviiing! Vertigo na Kub(r)ik(a)!

Premika se! Prisežem!

Sooooou - YES - we definitely needed a solution. And it was a furry one. Odločili smo se, da si priskrbimo čisto svoj furry wall.
Na tem mestu se zahvaljujem(o) ustvarjalcem filma Superžur (Get Him to the Greek, Nicholas Stoller, 2010) za to resnično carsko in veleimenitno in kar je še podobnih presežnikov idejo. Sam film morda res ni za oskarja, dasiravno ima nekaj ubijalskih citatov, ampak si pa več kot - ali pa raje recimo, veliko bolj kot Obama - zasluži nobelovo nagrado za mir.

Get Him to the Greek a.k.a Superžur (šur)


Če ste zmedeni in nimate pojma, o čem pravzaprav govorim, si vse kar morate vedeti o Jeffreyih in furry wallu lahko ogledate v spodnjem posnetku. Gre za 6,5 najzabavnejših minut iz filma Superžur. Lahko pa poslušate tudi spodnjo pesem. Najbolje pa kar oboje. Večkrat. Še posebaj, če imate slab dan.


Watch:
Listen:

 ...
 When the world slips you a Jeffery,
Stroke the furry wall,
Stroke the furry wall,


Furry walls don't bring me down,
Furry walls please stay around,
Furry walls,
Furry walls


Furry walls kiss me to sleep,
Furry walls please help me read,
Furry walls,
Furry walls


Furry walls can take you on a magic carpet ride,
Furry walls surround you till you got no place to hide,
Let your furry fingers be your guide


Furry walls turn out the light,
Furry walls please stay the night,
Furry walls,
Furry walls


Furry walls let's have a taste,
Furry walls sit on my face,
Furry walls,
Furry walls


Maybe I'm in heaven with the furry skies above,
All around are furry clouds, look, here's a furry dove,
Let me stroke your furry walls of love,
Furry walls,
Furry walls


Furry walls, I am amazed,
Furry walls, we're in a daze,
Furry walls,
Furry walls


Don't be in a hurry, things aren't the way they were,
Shaggy walls of loveliness, it's all a furry blur,
Maybe I'm in heaven with the furry skies above,
All around are furry clouds, look, here's a furry dove,
Let the walls caress you in a showering of love,
Furry walls,
Furry walls


Furry walls, I'm gonna cry,
Furry walls, please lift me high,
Furry walls,
Furry walls


Furry walls
Furry walls
Furry walls
...

Reference v študentski pisarni FF oziroma v štabu Filofesta


Torej, sedaj vemo zakaj smo furry wall pravzaprav potrebovali ter od kod je prišla ideja. Now, let's see the action and the results.


Action:
V bistvu, če smo popolnoma iskreni, so bile to bolj
"FURRY DOORS" kot pa "FURRY WALL"
- kar ni bilo najbolj taktno - 
saj so ljudje skozi ta vrata konstantno vletavali in izletavali.


Ampak, kaj čš, na FF pač ni placa niti za FURRY WALL.
Results:
FURRY WALL, edina stvar, ki ne dobi napizda Maje Peharc
Marko Weilguny is in FURRY heaven
FURRY dreams for me please
Sanja Struna knows the FURRY WALL
Urška Honzak loves the FURRY WALL
 FURRY WALL faces ZMJK moment


In potem te zasvoji. In pustiš domišljiji prosto pot. Saj veste, tudi moj dežnik je lahko balon - eeer - hočem reči, tudi moj dežnik je lahko furry wall.

Jefe's FURRY WALL
Borisov FURRY WALL

Za konec pa še nasvet:

Words of wisdom, my friends, words of wisdom.


Ah, ko bi imel vsaj Jack Nicholson v filmu
Šajnanje FURRY WALL!


  ... ali, kot bi rekel Marko Zorko, "delajte to v moj spomin" ...




p.s.
Fotografije so iz arhiva Filofesta, lahko in najbrž pa so jih posneli sledeči osebki (kot pri rezultatih X-Factorja opozarjam na nakjučni vrstni red): Miha Špiler, Neža Rustja, Marko Weilguny, Ana Šturm + morda še kdo. It's a mystey.









2 komentarja:

  1. Kot gospa Camilla čaka na svoj trenutek slave, sem čakal na nov blagovestni blogovnos:P Ja, skoraj leto je že minilo, odkar nam je Filip pomahal z roko in upam, da mu nove generacije kmalu spet kupijo povratno vozovnico na Filozofsko fakulteto.Če nič drugega je FF Bradavičarka, kamor vodijo razne tirnice, in vse prav toliko posebne kot tiste na peron 9 in 3/4.
    Ana, tebe pa naprošam, da naj tvoj blogovski vlak vozi redno linijo s čim manj zamudami:P

    OdgovoriIzbriši
  2. Milliam!

    Ahh, lepo te je slišati oziroma brati pod tem furry zapisom.

    Tako, za Filipa me sploh ne skrbi. Tudi, če mu nihče ne bo kupil vozovnice, bo uštopal modri leteči avtomobil, prifrčal na metli ali pa se preprosto (tako kot vedno) na lepem udejanil na FF.
    Kar se pa tiče zamud mojih blogopisov pa tole - My blog is never late, Milan Mandeljc. Nor is he early; he arrives precisely when he means to.
    :P

    OdgovoriIzbriši